Περιοχή

Home / Περιοχή

Το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ hotel βρίσκεται σε ένα σημείο που προσφέρεται για κοντινές και μακρινές αποδράσεις.

Πρέπει όμως πρώτα να επισκεφτείτε την νήσο ΠΡΩΤΗ:

Απέναντι από το ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ βρίσκεται αυτό το καταπληκτικό νησάκι με τις απόκρημνες ακτές διάσπαρτες από θαλασσιές σπηλιές. Υπήρξε από τα αρχαία χρόνια καταφύγιο ναυτικών και πειρατών. Το σημείο γραμμένο σώζονται χαράγματα με ευχές ναυτιλλομένων και πειρατών από τα βυζαντινά χρόνια. Στο ανατολικό μέρος βρίσκεται  η Βουρλιά  μια μικρή παραλία με λευκή άμμο μέσα και έξω από το νερό.

Το νησί ιδανικό μέρος για ψάρεμα, καταδύσεις και φυσικά για μπάνιο.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε εύκολα από το λιμάνι της Μαραθοπολης υπάρχει καραβάκι που κάνει καθημερινά εκδρομές.

Υπάρχουν  πολύ αρχαιολογικοί χοροί που μπορούν να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Το ανάκτορο του ΝΕΣΤΩΡΑ είναι το καλύτερο σωζόμενο μυκηναϊκό ανάκτορο, ευρήματα από το ανάκτορο μπορείτε να δείτε στο αρχαιολογικό μουσείο της ΧΩΡΑΣ.

Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας, που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Είναι κτισμένη στην υπώρεια του βουνού της Ιθώμης το 369 π.Χ από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα στη θέση της προϊστορικής Ιθώμης με την βοήθεια του Επιτέλη από το Άργος.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα

Νοτιοδυτικά της Ανδρίτσαινας, σε ένα επιβλητικό και άγριο ορεινό τοπίο, βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Αρχαιότητας.

Ο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος βρίσκεται στο κέντρο της Χριστιανούπολης, νότια της Κυπαρισσίας μετά τα Φιλιατρά. Σύμφωνα με μαρτυρίες γραπτών πηγών φαίνεται πως στα τέλη του 11ου αιώνα, η Χριστιανούπολη από απλή επισκοπή έγινε αρχιεπισκοπή και μετά από πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αιώνων έπαψε να είναι μητρόπολη το 1833.

Ο βυζαντινός ναός της Αγ. Σωτήρας στους Χριστιανούς είναι ένα ογκώδες μνημείο του 11ου αιώνα που θα κάνει τον λαϊκό δημιουργό να πει «Αγία Σωτήρα στον Μόρια και Αγία Σοφία στην Πόλη»

Το Νιόκαστρο στο Ναυαρίνο Νιόκαστρο Ναβαρίνο. Στον όρμο του Ναβαρίνου, κοντά στην πόλη της Πύλου, βρίσκονται δύο κάστρα: το νεότερο κάστρο του Ναβαρίνου ή αλλιώς Νιόκαστρο και το φράγκικο, το Παλιόκαστρο ή Παλιοναβαρίνο.

Τα τοπία φυσικού κάλλους δεν λείπουν από την περιοχή

Ανάμεσα στις κορυφές του όρους Τετράζιο, στη βορινή άκρη της Μεσσηνίας, κυλάει τα νερά της προς τον Κυπαρισσιακό κόλπο n Νέδα, το μοναδικό “θηλυκό” ποτάμι της Ελλάδας. Η Νέδα αποτελεί το φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Μεσσηνία και την Ηλεία αιώνες τώρα, από τότε που οι Δωριείς, οι απόγονοι του Hρακλή, κατέκτησαν την Πελοπόvvnσο με τα σιδερένια τους όπλα. Η πεζοπορία  στην Νεδα είναι μια από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες που μπορεί να έχει ο φυσιολάτρης επισκέπτης. Άμεση πρόσβαση στους καταρράκτες από το χωριό Πλατάνια.

Νοτιοανατολικά  βρίσκεται το φαράγγι του Πολυλιμνίου με τις λίμνες και τους καταρράκτες του. Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5 λεπτά και περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες.

Μπορούμε να σας προτείνουμε εκδρομές

–       στην νήσο Πρώτη για περιήγηση μπάνιο και καταδύσεις

–       Βόρεια από αρχαία Ολύμπια, μπάνιο στον Αι Γιάννη ( 1h)

–       Ανάκτορα Νέστωρα, πολιλιμνιο

–       Επίσκεψη στα Κάστρα Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης μπάνιο Φινικουντα

–       Υδροβιότοπο Γιαλοβας, μπάνια Βοιδοκιλια

Η διαμονή σας στο ξενοδοχείο Μεσόγειος θα είναι τόσο ευχάριστη που σε συνδυασμό με της αποδράσεις στα πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Μεσσηνιακής γης θα είναι το επίκεντρο των συζητήσεων με τους φίλους σας για τον επόμενο χειμώνα